Cornells Gulrotkake med gresskar og en smak av kanel
De som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i steden for nutana melkefri margarin.Ingredienser
200 gr melkefri margarin2-3 dl økologisk rå rørsukker eller 3 dl sukrin
6 store egg
5 dl dl Cornells Mel-og frøblanding halvgrov (melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene mere finmalt)
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
5 dl finrevet gulrot
Slik gjør du
- Rør smør og sukker hvitt. Rør i ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
- Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1.
- Tilslutt tilsett revne gulrøtter i deigen
- Hell deigen i en springform ca 28 i diameter eller bruk en langpanne.I langpanne blir kaken litt lavere og det er en fordel og da bruke dobbel oppskrift, eller bruk en mindre langpanneform.
- Stek kaken midt i ovnen ved ca 175 gr på varmluft i 30-40 min. Følg med din ovn hvor lang steketid og tempratur du kan bruke første gangen. Av erfaring er alle ovner litt ulike på temperaturen.
- Denne kaken er veldig god spises uten krem på toppen.
- Brukes krem er melis eller sukrin melis fint som topping med raspet gulrot som pynt.