Cornells Knekkebrød
Knekkebrødene kan oppbevares i lang tid. Oppskriften er fra www.cornells.noIngredienser
1 pose Cornells Alternativ, mel- og frøblanding, Grov (750 g)6 dl vann (fingervarmt)
1 dl olje
2 ts salt
Slik gjør du
- Bland ingrediensene godt sammen
- La deigen hvile 5-10 min
- Tynne sprø knekkebrød deles deigen i 3 deler og form deigen til en firkant midt på stekebrettet med bakepapir under
- Tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2 og steketiden bør være lavere og lengre steketid.
- Legg bakepapir over og rull deigen ut med en bakerulle/kjevle
- Det er viktig at deigen får jevn tykkelse
- Fjern bakepapiret øverst og del forsiktig i jevne ruter ca 16 stk (ikke skjær helt igjennom)
- knekkebrødene prikkes lett med gaffel før de settes i ovnen(kan også la være og prikke de )
- Ett brett stekes nederst i ovnen i ca 30-40 minutter ved 160-180 grader. Ved flere brett kan det være smart å bytte om på brettene etter halv tid og steketiden blir lengre. Uten varmluft stekes knekkebrødene ved ca 160-180 i 45-60 min. Avpass steketid og temperatur til din ovn temperatur.
- Knekkebrødene skal være pent brune og gjennomstekt når de ferdige.
- Avkjøles på rist, vær sikker på at de er helt kalde før de legges i boks.
- Unngå oppbevaring sammen med ferske brødvarer.