Cornells Eplekake
De som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i steden for nutana melkefritt smør. Server gjerne med soya iskrem eller vanlig iskrem. Oppskriften er fra www.cornells.no Oppskriften kommer fra www.cornells.noIngredienser
200 gr melkefri margarin blå soft eller nutana2-3 dl økologisk rårørsukker eller 3 dl sukrin
6 store egg
5 dl eller 375 gr Cornells Mel-og frøblanding grov/halvgrov (melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene mere finmalt)
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
5-7 epler kuttet i terninger
Slik gjør du
- Rør smør og sukker hvitt. Rør i ett egg av gangen,og rør godt mellom hvert egg.
- Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1.
- Hell deigen i en springform ca 28 i diameter eller bruk en langpanne.I langpanne blir kaken litt lavere og det er en fordel og da bruke dobbel oppskrift .Eller bruk en mindre langpanneform.
- Stikk eplebitene i deigen så tett du selv ønsker det over hele kaken .
- Strø gjerne sukker og litt kanel på toppen av kaken før steking.
- Stek kaken midt i ovnen ved ca 175 gr.på varmluft i 30-40 min.Følg med din ovn hvor lang steketid og tempratur du kan bruke første gangen.Av erfaring er alle ovnen litt ulike på temperaturen.