Cornells Eplekake

De som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i steden for nutana melkefritt smør. Server gjerne med soya iskrem eller vanlig iskrem. Oppskriften er fra www.cornells.no Oppskriften kommer fra www.cornells.no

Ingredienser

200 gr melkefri margarin blå soft eller nutana
2-3 dl økologisk rårørsukker eller 3 dl sukrin
6 store egg
5 dl eller 375 gr Cornells Mel-og frøblanding grov/halvgrov (melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene mere finmalt)
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
5-7 epler kuttet i terninger

Slik gjør du

  • Rør smør og sukker hvitt. Rør i ett egg av gangen,og rør godt mellom hvert egg.
  • Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1.
  • Hell deigen i en springform ca 28 i diameter eller bruk en langpanne.I langpanne blir kaken litt lavere og det er en fordel og da bruke dobbel oppskrift .Eller bruk en mindre langpanneform.
  • Stikk eplebitene i deigen så tett du selv ønsker det over hele kaken .
  • Strø gjerne sukker og litt kanel på toppen av kaken før steking.
  • Stek kaken midt i ovnen ved ca 175 gr.på varmluft i 30-40 min.Følg med din ovn hvor lang steketid og tempratur du kan bruke første gangen.Av erfaring er alle ovnen litt ulike på temperaturen.
uten soyauten melkuten glutenuten hvete
kjøp produkter   Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips