Cornells Pai
Her er en kjempegod paioppskrift. Raskt og enkelt med uendelige variasjonsmuligheter. Smart å fryse ned og varme opp en dag du ikke har tid til å lage middag. Oppskriften er fra www.cornells.noIngredienser
Ingredienser paideig375 g Cornells Alternativ, mel- og frøblanding, Grov/Halvgrov
1 ts havsalt
1 dl olje
2,5 dl vann
Ingredienser fyll
300 g kyllingkjøttdeig
1 sjalottløk, finhakket
1 ts hvitløk, finhakket
1 ts kardemomme
2 ts ingefær, frisk finhakket eller pulver
1 ts indisk krydder, Tandori Masala
200 gr brokkoli i buketter
100 gr frisk spinat eller frossen
50 gr soltørket tomat (kan sløyfes)
4 egg
1 dl rismelk/soya fløte (kan sløyfes)
1 ts salt
2 tomater, til pynt
Slik gjør du
- Paideigen:
- Alt blandes godt og trykkes ut i en rund kakeform eller en mindre langpanne.
- Fyllet:
- Soltørket tomat legges i kokende vann i 1 time
- Løk og hvitløk brunes forsiktig i pannen før kyllingkjøttdeigen tilsettes. Brunes til alt er gjennomstekt
- Tilsett kardemomme, ingefær, tandorikrydder og litt salt
- Forvell brokkolibukettene i kokende vann ca 2 min. før de blandes med kjøttdeigen
- Soltørket tomat finhakkes og blandes med kjøttdeigen
- Spinaten forvelles og legges i bunnen av paideigen
- Fordel kjøttdeig- og grønnsaksblandingen over spinaten i bunnen av paien
- Pisk egg og rismelk/soya fløte og hell blandingen over fyllet
- Pyntes med tynne skiver tomat på toppen
- Paien stekes i 30-40 minutter ved 180- 200 grader
- En god salat med aioli eller hvitløksmajones er godt tilbehør
- Lag fyll med grønnsaker, fisk eller kjøtt som du liker best
- Perfekt til restemat – se hva du har i kjøleskapet
- Test med forskjellig krydder til du finner din favoritt, provencekrydder og oliven er også veldig godt