Cornells Grove Vafler
Oppskriften gir 11 vafler. Et enkelt, sunt og kjempegodt alternativ både for de som ikke tåler melk, sukker og/eller gluten, og for deg som er bevisst på et balansert kosthold. Karbohydratene er langsomt nedbrytbare. Oppskriften er fra www.cornells.noIngredienser
1 pose Cornells Alternativ, mel- og frøblanding, Halvgrov (750 g)1 ts havsalt
100 g fruktose (kan sløyfes)
100 g smeltet soft spesial (blå pakning) eller Nutana plantemargarin
6 egg
4 ss rapsolje
1 liter rismelk
Slik gjør du
- Kjør melblandingen i hurtigmikser slik at frøene blir knust
- Bland egg og fruktose med rismelk og smeltet smør, piskes godt
- Vend alt det tørre i melkeblandingen og la røra få svelle i minst 10 minutter
- Sett vaffeljernet på middels temperatur hvis du har det
- Vaflene stekes i 2-3 min. Det er viktig at vaflene blir gjennomstekt.
- Hvis du lar røren svelle i 6 -12 timer før steking blir vaflene enda bedre
- Pynt med frisk frukt og/eller krem av soya dersom du ikke tåler melk
- For å unngå fruktose/sukker bruk sukrin eller andre godkjente søtningsmidler tilpasset din diett