Cornells Banan Cup Cakes
Cup cakene er veldig gode og kan fint spises uten krem på toppen. De som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i steden for nutana melkefritt smør. Oppskriften kommer fra www.cornells.noIngredienser
200 gr melkefritt margarin blå soft eller nutana melkefritt smør2-3 dl økologisk rå rørsukker eller 3 dl sukrin
6 store egg
5 dl eller (375 gr) Cornells Mel-og frøblanding halvgrov (melblandingen kan finmales om en ønsker gresskarkjernene mere finmalt )
2 ts bakepulver
3 ts kanel
2 ts vaniljesukker
1 ss fiberhusk (kan sløyfes)
4 bananer kuttes i små terninger
Slik gjør du
- Rør smør og sukker hvitt.
- Rør i ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
- Bland alt det tørre og tilsett i punkt 1
- Hell deigen i små eller store muffinsformer.
- Fordel sma oppkuttede bananer i deigen i muffinsformene, eller bland alle bananen i deigen før du heller i muffinsformene.
- Stekes 2 brett i ovnen ved ca 175 gr på varmluft i ca 17 min. Følg med på din ovn hvor lang steketid og temperatur du kan bruke første gangen. Av erfaring er alle ovner litt ulike på temperaturen.
- TIPS:
- Brukes krem er melis eller sukrin melis fint som topping med raspet sjokolade/ gulrot eller appelsin skall som pynt.
- De som kan bruke melkeprodukter kan fint bruke meierismør i steden for nutana melkefritt smør.
- Smørkrem vi anbefaler:
- 250 gr usaltet smør piskes luftig med finrevet skall av 2 økologiske appelsiner.
- Tilsett 1 pakke melis og saften av 1 appelsin og pisk i 3 min. Sprøytes pa cupcakene eller bruk en kniv og form lett pa toppen.
- Cup cakes er veldig gode også uten smørkrem.