Cornells Brytebrød i langpanne
Disse brytebrødene er gode og servere som en sandwich til tapasmat, del de da gjerne på skrå i to av ett brytebrød. Oppskriften er fra www.cornells.noIngredienser
1,5 pose Cornells mel-og-frøblanding halvgrov a 750 gr (1,125 kg mel og frøblanding)3 ts salt
9 dl vann
1 dl olivenolje/ rapsolje
Slik gjør du
- Bland alt det tørre og tilsett vann og olje. Deigen kan svelle i ca 5 min om den er veldig løs.
- Bruk en langpanne og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen utover hele langpannen.
- Langpannebrødene skjæres med pizzarulle i ca 20 fine firkanter eller den str du ønsker.
- Stekes i ca 10 min, ta brettet ut av ovnen og skjær mellom brytebrødene igjen slik at de får god luft mellom hvert enkelt brytebrød.
- De er ca 1- 1,5 cm høye. og er lette og dele som brytebrød og er også en litt mykere variant enn rundstykker.
- Stekes ved 160-200 gr i varmluft 1 brett i ovnen i ca 45 min-60 Uten varmluft: 180 gr. i ca 60 min
- Følg med steketiden alle ovner er forskjellige. De har en fin brunfarge og er sprø under når de er ferdige.
- Nystekte brytebrød er litt fuktige inni og bør avkjøles på rist. De er fine og fryse, og kan varmes i ovn pa 200 gr i 15 min og de er som ferske.
- Du kan også lage mindre firkanter i langpanne så, blir de fine til tapas mat eller ved siden av en suppe.