Mandelkake med bær
Ingredienser
130 g olje eller flytende bremykt (evt. halvparten fruktpurè)2 egg
2,5 dl melk
200 g mandelmel
3 ts bakepulver
170 g Sukrin
Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin, evt. vaniljekrem.
Slik gjør du
- Bland melk og olje/flytende bremykt i en bolle. Du kan eventuelt erstatte halvparten av fettet med fruktpure (f.eks. Frutti fruktpure eller usøtet eplemos). Visp i egget med en stålvisp. Bland mandelmelet med bakepulver og Sukrin i en annen bolle. Ha i væsken og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm. Hvis du ønsker å bruke bær, hell disse over røren, og dryss godt med Sukrin over. Stek på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter.
- Ha på syltetøy når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær. Du kan også legge et lag med vaniljekrem mellom kaken og bærene.
- Energi: 248 kcal • protein: 11,8 • karbohydrat: 3,7 • fett: 19 • fiber: 7,6


