Appelsinfromasj
Ingredienser
6 plater gelatin1/2 dl kokende vann
3 egg
6 ss Sukrin/SukrinMelis
3 dl kremfløte
1 appelsin, saft og revet skall
Slik gjør du
- Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter.
- Visp egg og Sukrin til eggedosis. Visp kremfløten til krem. Bland eggedosis og krem forsiktig.
- Riv skallet av en godt vasket appelsin, del den i to og press saften ut av den.
- Klem vannet ut av gelatinen, og smelt platene ved å helle over 1/2 dl kokende vann.
- Rør den oppløste gelatinen, appelsinsaft og revet appelsinskall forsiktig inn i krem- og eggedosisblandingen.
- Hell blandingen over i serveringsbolle eller porsjonsskåler.
- Settes kjølig et par timer før servering slik at fromasjen stivner. Pynt med appelsinskiver eller revet appelsinskall.
- Oppskriften kan selvsagt brukes med annen smakstilsetning enn appelsin. Finn din favorittsmak!
- Næringsinnhold per 100 gram
- Energi: 186 kcal • protein: 4,4 • karbohydrat: 2,2 • fett: 17,6 • fiber: 0,2


