Kvæfjordkake/Verdens beste
Ingredienser
Bunn:100 g smør
100 g Sukrin
4 eggeplommer
1 dl kokosmel
0,5 -1 dl fløte (prøv deg fram, det skal være litt konsistens på deigen)
1 ts bakepulver
Marengs:
4 eggehviter
180 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler
Slik gjør du
- Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)
- Bunn:
- Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig.
- Rør inn eggeplommene, en av gangen
- Ha i kokosmel og bakepulver. Kokosmel suger til seg mye veske, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Dette kan være litt vanskelig i og med at røra blir seig. Et godt tips kan være å bruke en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann til å bre røra utover med.
- Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
- Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon
- Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min. Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et bakepapir og slå av varmluften i ovnen.
- Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt.
- Ta ut og avkjøl.
- Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.
- Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.
- Næringsinnhold per 100 gram
- EEnergi: 233 kcal • protein: 6,4 • karbohydrat: 1,4 • fett: 21,3 • fiber: 4,8


