Kvæfjordkake/Verdens beste

Denne kaken er kåret til Norges Nasjonalkake, og er også kjent som "Verdens Beste". Her får du en fristende sukkerfri variant, utarbeidet av Nannah fra Lavkarbo.no. Oppskrift fra Funksjonell Mat

Ingredienser

Bunn:
100 g smør
100 g Sukrin
4 eggeplommer
1 dl kokosmel
0,5 -1 dl fløte (prøv deg fram, det skal være litt konsistens på deigen)
1 ts bakepulver
Marengs:
4 eggehviter
180 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 160 grader varmluft (eller 175 grader vanlig)
  • Bunn:
  • Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig.
  • Rør inn eggeplommene, en av gangen
  • Ha i kokosmel og bakepulver. Kokosmel suger til seg mye veske, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Dette kan være litt vanskelig i og med at røra blir seig. Et godt tips kan være å bruke en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann til å bre røra utover med.
  • Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
  • Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon
  • Stek midt i ovnen i 30 til 40 min. Ikke åpne døren før du har stekt 30 min. Dersom marengsen begynner å bli brun, kan man legge over et bakepapir og slå av varmluften i ovnen.
  • Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt.
  • Ta ut og avkjøl.
  • Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.
  • Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.
  • Næringsinnhold per 100 gram
  • EEnergi: 233 kcal • protein: 6,4 • karbohydrat: 1,4 • fett: 21,3 • fiber: 4,8
uten soyauten glutenuten hvete
Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips