Jordbærsyltetøy med Sukrin
Ingredienser
1 kg rensede jordbær (2 liter)150-220 g Sukrin (ca 2,5 dl)
1/2 pakke Certo/Jam syltepulver
Alternativt Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker. 100 g Sukrin+ gir en middels søtning. Hvis du har syrlige bær, eller vil at syltetøyet skal være ekstra søtt kan du bruke opptil 200 g Sukrin+ (noe som vil tilsvare ca 400 g sukker).
Slik gjør du
- Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
- Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin. Rør syltepulveret sammen med jordbærene. Kok blandingen i 2 minutter under omrøring. Rør inn Sukrin/Sukrin+ og smak deg frem hvor søtt du vil ha det. Ikke bruk mer enn 220 g Sukrin/Sukrin+ til 1 kg bær, da vil syltetøyet kunne krystallisere/sukre seg. Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
- Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.
- Næringsinnhold per 100 gram
- Energi: 28 kcal • protein: 0,4 • karbohydrat: 5,4 • fett: 0,2 • fiber: 1,6





