Jordbærsyltetøy med Sukrin

Alternativt kan du lage rørte jordbær. Sunt og godt! Oppskrift fra Funksjonell Mat

Ingredienser

1 kg rensede jordbær (2 liter)
150-220 g Sukrin (ca 2,5 dl)
1/2 pakke Certo/Jam syltepulver
Alternativt Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker. 100 g Sukrin+ gir en middels søtning. Hvis du har syrlige bær, eller vil at syltetøyet skal være ekstra søtt kan du bruke opptil 200 g Sukrin+ (noe som vil tilsvare ca 400 g sukker).

Slik gjør du

  • Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær. Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
  • Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin. Rør syltepulveret sammen med jordbærene. Kok blandingen i 2 minutter under omrøring. Rør inn Sukrin/Sukrin+ og smak deg frem hvor søtt du vil ha det. Ikke bruk mer enn 220 g Sukrin/Sukrin+ til 1 kg bær, da vil syltetøyet kunne krystallisere/sukre seg. Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
  • Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.Fyll glassene helt fulle. Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.
  • Næringsinnhold per 100 gram
  • Energi: 28 kcal • protein: 0,4 • karbohydrat: 5,4 • fett: 0,2 • fiber: 1,6
uten soyauten melkuten glutenlav proteinuten egguten hvete
kjøp produkter   Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips