Ratatouille med Ris
Oppskrift hentet fra www.allergikost.com. Ernæringsmessige verdier pr. 100 g: Energi 361 kL / 85 kcal, 0,9 g protein, 29 mg fenylalanin. I en porsjon på omtrent 420 gram: 1510 kJ / 356 kcal, 3,7 g protein, 120 mg phenylalnin.Ingredienser
60 g lavprotein ris (tørr vekt)Vann og salt til koking
30 g vårløk i ringer
40 g grønn paprika i strimler
30 g finhakket squash
40 g tomater i biter
50 g aubergine i skiver
1 ss olivenolje
60 g tomatpure
Salt, pepper og Herbes de Provence krydder.
Slik gjør du
- Stek lavprotein ris som angitt på pakken.
- Stek grønnsakene i olje i ca 5 minutter.
- Tilsett tomatpuré og krydre godt.
- Hell risen i en sil og la den renne godt av.
- Bland risen med grønnsakene.