Suksessterte
Ingredienser
Nøttebunn:150 g hasselnøtter, males til mel
75 g mandelmel
3 egg
1 dl (90g) Sukrin
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk
-
Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver
5 eggeplommer
1/2 - 1 dl Sukrin
2 ss maisenna
50 - 100 g meierismør
Slik gjør du
- Nøttebunn: Bland hasselnøttmel, mandelmel og fiberhusk. Skill eggene, og pisk eggehvittene og Sukrin stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann. Hell røren i en rund form som er enten smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
- Eggekrem: Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til.
- Pynt gjerne kaken med litt revet sjokolade.
- Kaken kan gjøres helt lavkarbo ved å bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.
- Næringsinnhold per 100 gram
- Energi: 238 kcal • protein: 8,7 • karbohydrat: 2,9 • fett: 20,5 • fiber: 3,5