Sjokolademoussekake
Ingredienser
Bunn:5 eggehviter
90 g Sukrin+
120 g hasselnøtter, males til mel
150 g sjokolade av ønsket type
1 ss glutenfritt mel
1 1/2 ts bakepulver
Is:
5 eggeplommer
40 g Sukrin+
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljesukker)
1 ss bakekakao
200 g sjokolade av ønsket type
5 dl kremfløte
Slik gjør du
- Bunn:
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Pisk eggehviter lett sammen med en kjøkkenmaskin. Tilsett Sukrin+ og pisk det til marengs. Finhakk sjokoladen og vend sjokolade og hasselnøttmel inn i marengsen sammen med mel og bakepulver. Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene. Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta deretter kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.
- Is :
- Pisk eggeplommer og Sukrin+ til eggedosis. Sikt sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og ha det i eggedosisen. Smelt sjokoladen i vannbad og ha i et par spiseskjeer med fløte. Rør dette godt sammen, pass på at det ikke kommer vann oppi. Da blir det ødelagt. Bland sjokoladen i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i eggeblandingen. Visp godt så du ikke får hvite prikker i isen. Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig, eventuelt i fryseren om du ønsker iskake. I så fall tar du kaken ut av fryseren litt før servering, slik at den blir enklere å skjære.
- Tips: Pynt gjerne med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.
- Næringsinnhold per 100 gram
- Energi: 335 kcal • protein: 5,9 • karbohydrat: 9,5 • fett: 29,6 • fiber: 3,4


