Julebrød
Ingredienser
75 g rosin1,5 ss kanel
2 ss rom
50 g valnøtter
200 g finmalte mandler
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg
Slik gjør du
- Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.
- Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene. Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene. Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.
- La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.
- Næringsinnhold per 100 gram
- Energi: 318,6 kcal • protein: 13,5 • karbohydrat: 10,1 • fett: 23,8 • fiber: 5,1


