Julebrød

Et smakfullt og saftig brød som passer spesielt godt til lange frokoster.

Ingredienser

75 g rosin
1,5 ss kanel
2 ss rom
50 g valnøtter
200 g finmalte mandler
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg

Slik gjør du

  • Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.
  • Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene. Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene. Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.
  • La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.
  • Næringsinnhold per 100 gram
  • Energi: 318,6 kcal • protein: 13,5 • karbohydrat: 10,1 • fett: 23,8 • fiber: 5,1
uten soyauten glutenuten hvete
kjøp produkter   Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips