Torhilds store rundstykker med valset quinoa og grov Semper.

Oppskriften er utarbeidet av Torhild Bru. Torhilds store rundstykker med valset quinoa og grov Semper. Oppskriften er uten gluten, hvetestivelse, melk, egg og soya. Deigen gir 24 store, deilige grove rundstykker. Lykke til med baksten! Hilsen Torhild Bru.

Ingredienser

1 ss honning
1 dl olivenolje
12 dl vann
50 gr fersk gjær
3 ss fiberhusk
1 ts salt
2 dl solsikkefrø
9 dl Aurion quinoaflager
9 dl Semper grov mix

Slik gjør du

  • 1. Smelt honning, ha i olje og vann, varm opp til godt fingervarmt, rør ut gjæren, ha i fiberhusk og pisk den godt ut. La det svelle i ca. 5 min.
  • 2. Mål opp salt og frø i bakebollen, hell vesken i bakebollen, ha i quinoaflager og sett kjøkkenmaskinen i gang. Hell grov Semper i blandingen mens maskinen går.
  • 3. La maskinen gå lenge ca. 15 min, stans eventuelt et par ganger og bruk en kraftig slikkepott til å få med melet som legger seg i bunnen. Du trenger en kraftig kjøkkenmaskin til jobben.
  • 4. La deigen heve under lokk i bakebollen, dekk med litt fint mel og legg et håndkle over. La heve godt til dobbelt størrelse.
  • 5. Elt deigen lett i bollen.
  • 6. Bruk en stor rund spiseskje, dypp i kaldt vann og form rundstykkene i hånden slik du gjør med kjøttkaker.
  • 7. Sett rundstykkene på bakepapir, 12 på hvert brett og la heve i 15 minutter under klede.
  • 8. Stekes midt i ovnen ved 225 grader, i 18 minutter.
  • 9. Avkjøl rundstykkene på rist.
uten soyauten melkuten glutenuten egguten hvete
kjøp produkter   Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips