Torhilds grovbrød med Cornells mellomgrov melblanding og grov Semper.

Oppskriften er utarbeidet av Torhild Bru. Torhilds grovbrød med Cornells mellomgrov melblanding og grov Semper. Oppskriften er uten gluten, hvetestivelse, melk, egg og soya. Deigen gir 3 små brød, er smakfullt og gir ordentlig opplevelse av grovt brød. Supert matpakkebrød! Lykke til med baksten! Hilsen Torhild Bru

Ingredienser

1 ss honning
1 dl olivenolje
13,5 dl vann
50 gr fersk gjær
3 ss fiberhusk
1 ts salt
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
10 dl Cornells melblanding (blå), mellomgrov med gresskarkjerner
10 dl Semper grov mix

Slik gjør du

  • 1. Smelt honning, ha i olje og vann, varm opp til godt fingervarmt, rør ut gjæren, ha i fiberhusk og pisk den godt ut. La det svelle i ca. 5 min.
  • 2. Mål opp salt og frø i bakebollen, hell vesken i bakebollen og ha i Cornells melblanding og sett kjøkkenmaskinen i gang. Tøm så posene med grov Semper i blandingen mens maskinen går.
  • 3. La maskinen gå lenge ca. 15 min, stans eventuelt et par ganger og bruk en kraftig slikkepott til å få med melet som legger seg i bunnen. Du trenger en kraftig kjøkkenmaskin til jobben.
  • 4. Den ferdige deigen fordeles i 3 godt smurte små former, form til og prikk brødene med en gaffel. Fyll bakebollen med varmt vann, plasser brødformene på rist over bollen og dekk med et kjøkkenhåndkle. La brødene heve i ca. 30 min.
  • 5. Stekes på nederste rille i ovnen ved 200 grader, i 60 minutter.
  • 6. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
  • Deigen gir 3 små brød, er smakfullt og gir ordentlig opplevelse av grovt brød. Supert matpakkebrød!
uten soyauten melkuten glutenuten egguten hvete
kjøp produkter   Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips