Torhilds små brød med valset quinoa og grov Semper
Oppskriften er utarbeidet av Torhild Bru. Torhilds små brød med valset quinoa og grov Semper. Oppskriften er uten gluten, hvetestivelse, melk, egg og soya. Deigen gir 3 små formbrød, godt egnet til snitter og hva man måtte ønske. Brødet er smakfullt, saftig og gir opplevelse av et finere brød, selv om det er grovt. Lykke til med baksten! Hilsen Torhild BruIngredienser
1 ss honning1 dl olivenolje
13,5 dl vann
50 gr fersk gjær
3 ss fiberhusk
1 ts salt
2 dl solsikkefrø
10 dl Aurion quinoaflager
10 dl Semper grov mix
Slik gjør du
- 1. Smelt honning, ha i olje og vann, varm opp til godt fingervarmt, rør ut gjæren, ha i fiberhusk og pisk den godt ut. La det svelle i ca. 5 min.
- 2. Mål opp salt og frø i bakebollen, hell vesken i bakebollen, ha i quinoaflager og sett kjøkkenmaskinen i gang. Hell grov Semper i blandingen mens maskinen går.
- 3. La maskinen gå lenge ca. 15 min, stans eventuelt et par ganger og bruk en kraftig slikkepott til å få med melet som legger seg i bunnen. Du trenger en kraftig kjøkkenmaskin til jobben.
- 4. Den ferdige deigen fordeles i tre godt smurte små brødformer, form til og prikk brødet med en gaffel. Fyll bakebollen med varmt vann. Plasser brødformene på rist over og dekk med et kjøkkenhåndkle. La brødene heve i ca. 30 min.
- 5. Stekes på nederste rille i ovnen ved 200 grader, i 60 minutter.
- 6. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
- Deigen gir 3 små formbrød, godt egnet til snitter og hva man måtte ønske.




