Torhilds små brød med valset quinoa og grov Semper

Oppskriften er utarbeidet av Torhild Bru. Torhilds små brød med valset quinoa og grov Semper. Oppskriften er uten gluten, hvetestivelse, melk, egg og soya. Deigen gir 3 små formbrød, godt egnet til snitter og hva man måtte ønske. Brødet er smakfullt, saftig og gir opplevelse av et finere brød, selv om det er grovt. Lykke til med baksten! Hilsen Torhild Bru

Ingredienser

1 ss honning
1 dl olivenolje
13,5 dl vann
50 gr fersk gjær
3 ss fiberhusk
1 ts salt
2 dl solsikkefrø
10 dl Aurion quinoaflager
10 dl Semper grov mix

Slik gjør du

  • 1. Smelt honning, ha i olje og vann, varm opp til godt fingervarmt, rør ut gjæren, ha i fiberhusk og pisk den godt ut. La det svelle i ca. 5 min.
  • 2. Mål opp salt og frø i bakebollen, hell vesken i bakebollen, ha i quinoaflager og sett kjøkkenmaskinen i gang. Hell grov Semper i blandingen mens maskinen går.
  • 3. La maskinen gå lenge ca. 15 min, stans eventuelt et par ganger og bruk en kraftig slikkepott til å få med melet som legger seg i bunnen. Du trenger en kraftig kjøkkenmaskin til jobben.
  • 4. Den ferdige deigen fordeles i tre godt smurte små brødformer, form til og prikk brødet med en gaffel. Fyll bakebollen med varmt vann. Plasser brødformene på rist over og dekk med et kjøkkenhåndkle. La brødene heve i ca. 30 min.
  • 5. Stekes på nederste rille i ovnen ved 200 grader, i 60 minutter.
  • 6. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
  • Deigen gir 3 små formbrød, godt egnet til snitter og hva man måtte ønske.
uten soyauten melkuten glutenuten egguten hvete
kjøp produkter   Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips