Linfrøbrød
Ingredienser
5 dl vann1/2 dl bokhvete
1/2 dl linfrø
20 gr gjær
10 gr sukker
1 ts salt
1 ss olivenolje
1 dl hele solsikkekjerner
420 g Finax glutenfri melmiks GUL
Slik gjør du
- Skåld bokhveten og linfrøene i kokende vann og la det trekke i 10-15 minutter.
- Rør ut gjæren i blandingen
- Tilsett sukker, salt og olivenolje.
- Rør til saltet og sukkeret er løst helt opp.
- Tilsett solsikkekjernene og mel, litt av gangen.
- La deigen heve i ca 30 minutter.
- Ha deigen i en smurt brødform, 1 ¿ liter. Bruk en slikkepott til å fordele deigen jevnt i formen.
- La deigen heve under koppehåndkle i ca 20 minutter
- Brødet pensles forsiktig med olivenojlen.
- Stekes på nederste rille i 30 minutter på 180 grader.



