Müslibrød
Ingredienser
4 dl vann25 g gjær
30 g margarin/smør (romtemperert) eller 2 ss olje
1 ts salt
ca 7 dl Finax glutenfri melmix (420 g)
3 dl Finax glutenfri müsli (ca 100 g)
Til pensling og pynt: vann og finax glutenfri müsli.
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i en skål
- Tilsett lunkent vann.
- Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett smør/margarin, salt og mel
- Rør deigen sammen med maskin i ca 5 minutter.
- Bland forsiktig müsli i deigen
- Hell deigen i en smurt avlang brødform på ca 1 1/2 liter.
- Dekk til brødet og la det heve i ca 30 minutter
- Pensle det ferdighevete brødet med vann og strø over litt müsli.
- Stek brødet på nederste rille på 200 °C i ca 30 minutter.
- La det avkjøles på rist.
- Tips: Vil du ha ett grovere müslibrød bytter du ut melmixen med Finax grov glutenfri melmix. Tilsett også 1/2 dl lys sirup.


