Julekaker Lavprotein
Ingredienser
Vaniljekranser:500 g lyst gluten- og laktosefritt basismel fra MixWell
400 g myk margarin
300 g sukker
4 ss vaniljesukker
Frøene fra 3 vaniljestenger
Fattigmann:
500 g lyst gluten- og laktosefritt basismel fra MixWell
125 g myk margarin
125 g sukker
2 egg (= 20 g eggerstatning + 80 ml vann)
1 ts hjortetakksalt
1 dl PKU melk
Kardemomme (valgfritt)
Slik gjør du
- Vaniljekranser:
- Bland alle ingrediensene.
- Rull deigen ut i pløser, ca 1 cm i diameter.
- Kutt oppi 6-7 cm lange biter og form disse til kranser.
- Hullet i midten bør være stort siden kransene heves når de steker.
- Vaniljekransene stekes på øverste rille, på 200 grader i ca 10 minutter.
- Fattigmann:
- Bland alle ingrediensene.
- La deigen hvile i kjøleskapet minst en time, men helst over natten.
- Kjevle ut deigen og kutt opp og vri fattigmennene.
- Stek i varm smult.