Vannbakkels Lavprotein
Næringsinnhold per porsjon: 0,5 g protein. 5,5 mg phenylalaninIngredienser
80 g melmiks10 g eggerstatning (1 ss)
40 ml vann
50 g smør
90 ml vann
1 krm salt
Bruk syltetøy og/eller krem til fyll.
OBS! Phenylalanin innholdet forandrer seg etter hvilket fyll du bruker.
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Varm salt og smør i en gryte, ta gryten av platen og tilsett øyeblikkelig melmiksen. Rør rundt til røren blir til en jevn deig, rør til deigen ¿slipper¿ kjelen. Sett gryten tilbake på platen og rør til deigen er tørr.
- Når det dannes ett tynt hvitt belegg i bunnen av gryten tas den av platen.
- Ha eggerstatning i en skål og tilsett sakte vann mens du rører rundt.
- Bland dette sammen med deigen.
- Deigen må være veldig luftig for at deigen skal heve nok.
- Del deigen opp i mindre biter (formes med skje eller med en kremsprøyte) å plasser de på en bakeplate, og stek i ovnen på 15-20 minutter på 200 grader.
- DU MÅ IKKE ÅPNE OVNSDØREN UNDER STEKING.
- Når vannbakkelsene er ferdigstekte, slå av ovnen og la de hvile i 5 minutter.
- LUKK IKKE OPP OVNSDØREN.
- Ta de ut av ovnen og avkjøl på rist.
- Stikk ett hull i siden, eller del vannbakkelsene i to når de er helt kalde, og fyll de med syltetøy og/eller krem.
- Phenylalanin innholdet i fyllet må legges til verdiene.