Boller med vaniljekrem

En annerledes måte og bake boller på. Det blir fantastisk godt, men kanskje litt klissete.

Ingredienser

1 pk Kaffebrødmix
2 egg
2,5 dl lunkent vann
75 g gjær
1,5 dl vaniljekrem
Fyll:
150 g romtemperert smør
1,5 dl strøsukker
evt. 1 ts vaniljesukker
Garnering:
Utrørt egg
25 g mandelflak
Perlesukker

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett egg og vann.
  • Når gjæren har løst seg opp tilsettes Kaffebrødmixen (spar evt. litt til du skal bake ut deigen, eller bruk annet glutenfritt mel).
  • Kna deigen godt, helst i maskin med deigkroker, i 5-7 minutter.
  • La deigen heves i ca. 30 minutter.Rør sammen smør, sukker og vaniljesukker til en smidig krem. Del deigen i to og kjevle den ene ut til ett rektangel omtrent like stort som en langpanne ca 30x40 cm.
  • Legg deigplaten på bakepapir i langpannen og smør på vaniljekremen.
  • Kjevle ut resten av deigen til en rektangulær plate.
  • Smør på fyllet og rull sammen til en pølse.
  • Skjær opp rullen i ca 24 skiver og legg disse flatt på deigplaten i langpannen.
  • La det hele heves under ett klede i ca 20 minutter.
  • Pensle med egg og strø over mandelflak og perlesukker.
  • Stekes nederst i ovnen i ca 10-15 minutter.
  • Blir fargen for mørk bør du legge over aluminiumsfolie de siste minuttene.
  • Avkjøl og skjær opp.
uten soyauten gluten
Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips