Boller med vaniljekrem
En annerledes måte og bake boller på. Det blir fantastisk godt, men kanskje litt klissete.Ingredienser
1 pk Kaffebrødmix2 egg
2,5 dl lunkent vann
75 g gjær
1,5 dl vaniljekrem
Fyll:
150 g romtemperert smør
1,5 dl strøsukker
evt. 1 ts vaniljesukker
Garnering:
Utrørt egg
25 g mandelflak
Perlesukker
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett egg og vann.
- Når gjæren har løst seg opp tilsettes Kaffebrødmixen (spar evt. litt til du skal bake ut deigen, eller bruk annet glutenfritt mel).
- Kna deigen godt, helst i maskin med deigkroker, i 5-7 minutter.
- La deigen heves i ca. 30 minutter.Rør sammen smør, sukker og vaniljesukker til en smidig krem. Del deigen i to og kjevle den ene ut til ett rektangel omtrent like stort som en langpanne ca 30x40 cm.
- Legg deigplaten på bakepapir i langpannen og smør på vaniljekremen.
- Kjevle ut resten av deigen til en rektangulær plate.
- Smør på fyllet og rull sammen til en pølse.
- Skjær opp rullen i ca 24 skiver og legg disse flatt på deigplaten i langpannen.
- La det hele heves under ett klede i ca 20 minutter.
- Pensle med egg og strø over mandelflak og perlesukker.
- Stekes nederst i ovnen i ca 10-15 minutter.
- Blir fargen for mørk bør du legge over aluminiumsfolie de siste minuttene.
- Avkjøl og skjær opp.