Boller Lavprotein

Oppskriften gir 12 boller som hver inneholder 10 mg phenylalanin. Næringsinnhold for hele oppskriften: Energi 2422 kcal. 7,3 g protein. 335 mg phenylalanin. Næringsinnhold per stk. ca. Energi 161 kcal. 0,5 g protein. 22 mg phenylalanin

Ingredienser

250 g PKU-mel
2 dl PKU-melk (tilsetter du HUSK, bruk 2,5 dl)
12 g fersk gjær eller 4 g tørrgjær
Ca. 2-3 ss sukker
1 krm salt
1/2 dl olje (evt. 50 g smør)
5 g fiber HUSK
1/4 ts kardemomme

Slik gjør du

  • Bland sammen PKU-melk og olje og varm det til det er lunkent.
  • Rør i gjæren, og bland oppi det tørre.
  • Deigen eltes og formes til 12 boller, bruk litt PKU-mel på hendene når du elter deigen.
  • La bollene heves i ca 1 time, helst tildekket med plastfolie.
  • Stekes nederst i ovnen i 20 minutter på 200 grader.
  • Hvis du vil lage kanelsnurrer:
  • Ha mel på bordplaten og kjevle ut deigen til en firkant.
  • Smør på smør og ha på sukker og kanel.
  • Rull sammen deigen og kutt opp i 12 skiver.
  • Stekes på samme måte som bollene.
  • Lager du 12 boller inneholder hver av disse 10 mg phenylalanin.
lav protein
Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips