Loff Lavprotein
Oppskriften gir 2 brød.Ingredienser
0,5 l vann1/2 pk gjær
ca 25 g olje
1ts salt
10 g fiber HUSK
500 g PKU-mel
Slik gjør du
- Rør ut gjæren i litt lunkent vann. Tilsett ut fiber HUSK i resten av vannet.
- Tilsett oljen og saltet. Rør rundt og la det hvile litt.
- Hell gjærblandingen og rør rundt før du tilsetter melet.
- Kna deigen grundig eller bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekroker. Fordel deigen i 2 smurte former og sett disse til heving i romtemperatur i 35-40 minutter.
- Det kan være lurt å slå på ovnen når du setter brødene til heving, da er den varm til brødene skal stekes.
- Brødene stekes nederst i ovnen i 25-30 minutter på 225 grader.
- TIPS: Hvis du kutter opp brødet i skiver, og legger matpapir mellom skivene før du fryser det, er det lettere å porsjonere ut