Baguetter 10-12 stk
Ingredienser
6 dl vann50 gr gjær
2 ts fiber HUSK
200 g smør eller margarin (romtemperert)
3 ts salt
1 pakke Finax gluterfri melmix (1 kg)
2 1/2dl potetmel
1 egg
Slik gjør du
- Smuldre opp gjæren i en skål
- Tilsett lunkent vann.
- Tilsett fiber HUSK og rør til gjæren er oppløst.
- La blandingen stå i 10 minutter for å trekke til seg vannet. Den skal bli til en grøt
- Rør inn smøret og tilsett de resterende ingrediensene
- Rør sammen deigen og ha den på meldekt benkeplate.
- Del den i 10-12 like store deler.
- Form hvert stykke til en baguett og legg dem på en bakeplate med bakepapir.
- La deigen heve i ca 1 time under plast
- Lag ett snitt i de ferdighevete baguettene og pensle dem med egg.
- Stekes midt i ovnen ved 250*C i 10 minutter