Marengskake med jordbær

Oppskriften er lagt ut med tillatelse fra www.allergikost.com

Ingredienser

6 eggehviter (ca 2 dl)
ca 3 1/2 dl (300 g) sukker
En knivsodd salt
3 ts eddik

FYLL
Ca 200 g mintsjokolade
4 gelatinplater
1/2 kg jordbær
1 1/2 dl (75 g) melis
1 ss sitronsaft
300 g Kesam
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Melis til pynt

UTSTYR
Bakepapir
Sprøytepose

Slik gjør du

  • 1. Marengsbunner: Sett ovnen på 130˚, varmluft 110˚. Tegn 2 sirkler på ca 22 cm i diameter på et stykke bakepapir. Legg bakepapiret på en stekeplate.
  • 2. Pisk eggehvitene halvstive. Tilsett 2 ss av sukkeret, og pisk til eggehvitene er veldig stive. Pisk så inn ytterligere 6 ss sukker. Vend til sist inn resten av sukkeret med en skje, uten å piske.
  • 3. Fyll marengsmassen i sprøyteposen, og sprøyt i en spiralform fra midten av hver sirkel og ut til kanten. Lag også noen små marengstopper til pynt, som du setter ved siden av bunnene i ovnen.
  • Stek marengsbunnen midt i ovnen i 1 times tid, til de er lett gylne. Avkjøles på rist.
  • 5. Smelt så mintsjokoladen over vannbad. Fordel deretter sjokoladen over den ene marengsbunnen.
  • 6. Legg gelatinplatene i en skål med rikelig med kaldt vann ca 8 min.
  • 7. 100 g jordbær blandes sammen med melis og sitronsaft til en jevn masse før kesam røres inn.
  • Fløte og vaniljesukker piskes til krem.
  • 9. Ta den oppbløtte gelatinen opp av vannet, og klem ut vannet. Gelatinen smeltes i en ildfast bolle over en større kjele med kokende vann i bunnen. Legg den myke gelatinen i skålen, og la den smelte under omrøring.
  • Hell så den smeltede gelatinen i kesamen, men husk at du tar litt av gangen mens du rører godt. Fløtekremen tilsettes til slutt når kesamen begynner å stivne.
  • 11. Jordbærene renses og deles i to, noen av bærene kan ev. beholde hemsen.
  • 12. Fordel halvparten av jordbærene på marengsbunnen med sjokoladen. 2/3 av kremen fordeles over jordbærene før du legger på neste marengsbunn.
  • 13. Fordel resten av kremen på toppen av kaken sammen med jordbær og ev. et par marengstopper. Et lett melisdryss gjør kaken enda mer spennende.

  • Tips: Hvis marengsbunene ikke kan stekes på 1 plate i ovnen samtidig, kan de stekes på 2 plater. Sett dem i ovnen samtidig, og stek i ca 1 time. Bytt da om på platene halvveis i stekeperioden. Bruker du varmluft, blir steketiden den samme som i oppskriften og du trenger da ikke å bytte om på stekeplatene.
uten soyauten glutenuten hvete
Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips