Elses kringle
Gjengitt med tilatelse fra www.allergikost.comTo små stenger
Ingredienser
175 g flytende margarin25 g gjær
1 dl melk
1 egg
2 ss sukker
1 kn.sp. Kardemomme
1/4 ts salt
325 g Classic mel
FYLL
150 gr sukker
125 gr mykt smør
1 ts mandelessens
100 gr mandelmel (kjør mandler i hurtigmikser)
Ev. marmelade
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i melken.
- Tilsett de øvrige ingrediensene.
- Rør deigen godt sammen.
- Settes til heving på et lunt sted ca. ¿ time, tildekket.
- Slå deigen ned.
- Deigen deles i to og rulles ut til en avang stang.
- Legg en klatt fyll på midten og lukk ender og sider godt sammen om fyllet.
- Legg kringlen på en bakeplate med bakepapir og la den etterheve 25 min.
- Pensles med sammenpisket egg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.
- Stekes ved 200°C i 20-25 min. midt i ovnen.
- Tips: I fyllet kan også blan¬des rosiner, sukat, coctailbær eller marsipan.