Elses kringle

Gjengitt med tilatelse fra www.allergikost.com
To små stenger

Ingredienser

175 g flytende margarin
25 g gjær
1 dl melk
1 egg
2 ss sukker
1 kn.sp. Kardemomme
1/4 ts salt
325 g Classic mel

FYLL
150 gr sukker
125 gr mykt smør
1 ts mandelessens
100 gr mandelmel (kjør mandler i hurtigmikser)
Ev. marmelade

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i melken.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene.
  • Rør deigen godt sammen.
  • Settes til heving på et lunt sted ca. ¿ time, tildekket.
  • Slå deigen ned.
  • Deigen deles i to og rulles ut til en avang stang.
  • Legg en klatt fyll på midten og lukk ender og sider godt sammen om fyllet.
  • Legg kringlen på en bakeplate med bakepapir og la den etterheve 25 min.
  • Pensles med sammenpisket egg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.
  • Stekes ved 200°C i 20-25 min. midt i ovnen.
  • Tips: I fyllet kan også blan¬des rosiner, sukat, coctailbær eller marsipan.
uten gluten
Print

Tilbake

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank Tilberedning:Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time. Ta lamme...

Tidligere tips