Rugbrødslagkake
Oppskriften er lagt ut med tillatelse fra www.allergikost.comIngredienser
5 egg200 g sukker
2 ts bakepulver
150 gr revet glutenfritt rugbrød
2 ss kakao
2 ss Extra melmix
FYLL
4 dl kremfløte
100 gr hakket lys sjokolade
100 gr hakket mørk sjokolade
3 ss solbær eller bringebærsyltetøy
Slik gjør du
- Del eggene.
- Pisk sukker og eggeplommer godt til en luftig masse.
- Rugbrød, bagkpulver, kakao og mel røres i.
- Eggehvitene piskes stive og vendes forsigtig inn. (vi har brukt vare:751103, det kan smuldres mellom fingrene).
- Stekes i en godt smurt springform midt i ovnen.
- Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle litt før du fjerner ringen fra formen.
- La kaken avkjøles helt.
- Skjær kaken i to og legg den sammen med syltetøy og pisket krem.
- Stekes ved 190°C ca. 40 min. midt i ovnen.