Empanadas med kjøttfyll
Oppskriften er lagt ut med tillatelse fra www.allergikost.comIngredienser
DEIG50 g gjær
4 dl vann
2 ts salt
1 ss olje
600 g Classic melmix
FYLL
200 g kjøttdeig
1 løk
1-2 fedd hvitløk
2 revne gulrøtter
1 dl ketchup
1 ts oregano
Salt og pepper
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i det lunkent vann.
- Tilsett salt og olje og bland dette.
- Tilsett melet og rør deigen godt sammen.
- Deigen settes til heving tildekket et lunt sted 30-45 min.
- Hakk løk og hvitløk fint. Dette surres i litt olje. Kjøttet stekes med så det blir brunt.
- Tilsett de resterende ingredienser, og det hele skal småkoke i ca. 10 min.
- Deigen deles i 8 deler og kjevles ut til tynne sirkler, som er ca. 15 cm i diameter.
- Empanadasemnene legges på en stekeplate med bakepapir.
- Fordel kjøttfyllet på den ene halvdelen av sirklene og fold den andre halvdelen over.
- Trykk kantene forsiktig med en gaffel.
- Pensles med sammenpisket egg.
- Stekes i midten av ovnen ca. 15-20 min.