Italiensk sjokoladekake
Oppskriften er lagt ut med tillatelse fra www.allergikost.comIngredienser
150 g mørk sjokolade1 1/2 dl melk
50 g mørkt muscovadosukker eller sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør eller margarin
150 g sukker
3 egg
150 g Extra melmix
1 ts bakepulver
GLASUR
150 g siktet melis
3 ss smeltet smør/margarin
1 ts vaniljesukker
2 ss sterk, kald kaffe
PYNT
100 gr Daimkuler eller M & Ms
Slik gjør du
- Brekk sjokoladen i stykker og smelt den i melken.
- Rør muscovadosukker/sukker og vaniljesukker i.
- Sett blandingen til avkjøling.
- Rør smør og sukker hvitt og luftig.
- Rør eggene i, ett av gangen.
- Bland mel og bakepulver og rør det i sammen med sjokoladeblandingen.
- Ha deigen i en smurt form, drysset med f. eks. malte mandler eller glutenfri brødkrumme.
- Stekes ved 200°C 30-40 min. på nederste rille.
- Rør glasuren sammen.
- Smør den på den avkjølte kaken.
- Dryss med daim eller M & Ms.