Gulrotrundstykker med solsikkekjerner
Gjengitt med tilatelse fra www.allergikost.comIngredienser
2,5 dl lunkent vann50 gr gjær
50 gr flytende margarin
400 gr Classic mel
1 ss sukker
1/2 ts salt
50 g solsikkekjerner
1 egg
3 revne gulrøtter
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i lunkent vann
- Tilsett flytende margarin, sukker, salt, solsikkekjerner, gulrøtter og egg
- Rør deigen godt sammen.
- Elt melet inn - deigen skal være bløt
- Settes til heving, tildekket, et lunt sted i ca. ¿ time.
- Slå deigen ned og form den til ca 10 rundstykker. Det går lett hvis du gnir inn hendene med litt olje
- La rundstykkene etterheve tildekket i 20-30 min.
- Pensles med sammenpisket egg og drysses med solsikkekjerner.
- Stekes ved 200°C i 15-20 min. øverst i ovnen.