Hannes vårkake
Nydelig kake som også kan lages melkefri, bytt da ut kremfløten med f.eks Erlet eller Soyakremfløte. Nytes gjerne med en kopp kaffe..Ingredienser
6 eggehviter150 gr Sukrin+ eller Tagatesse
150 gr finmalte mandler
1 ts økologisk vaniljepulver
1 1/2 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
6 eggeplommer
100 gr SukrinMelis, evt litt annen søtning i tillegg
2 ts økologisk vaniljepulver
50 g sjokolade, f.eks Tagatose mørk sjokolade
150 gr smør
Slik gjør du
- Eggehviter og Sukrin+ (eller Tagatesse) piskes sammen.
- Tilsett finmalte mandler, vaniljepulver og bakepulver
- Røren bres utover en langpanne kledd med bakepapir
- Stekes ved 160*C i ca 35 minutter
- Avkjøles
- Sjokoladekremen:
- Sjokolade og smør smeltes i microbølgeovn, avkjøles noe.
- Eggeplommer, SukrinMelis og vaniljepulver røres sammen.
- Sjokoladeblanding og eggeblanding blandes sammen.
- Del kaken i to på langs i like deler.
- Ha på sjokoladekrem på begge kakebunnene.
- Legg bunnene oppå hverandre.
- Pynt med krem og jordbær.
- TIPS: Har du andre bær for hånden, er dette supert å bruke,

