Toro tips Kok og Kjøl

Braisert Lammeskank

Tilberedning:
Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time.

Ta lammeskankene ut av kraften og hold disse varme.

Kok inn kraften til ca halv mengde, smak til med provence urter, salt og pepper.

Jevn sausen med Kok & Kjøl Toro Brun Saus.

La dette koke i 1 minutt og server sammen med skankene. 

Lag potemos etter anvisning på pakken og smak til med hvitløk, pepper, smør og salt.

Serveres med rotgrønnsaker i terninger.

NB!
Du kan også brune skankene før du koker disse i kraften.

 

 

Helstekt lammelår

 

Tilberedning:
Brun lammelåret i en stekepanne.
Stikk et steketermometer i steken og legg steken i sausen.

La det trekke til kjernetemperaturen er ca 65 grader.

Lag ca 1,5 l rødvinsaus av Kok & Kjøl Toro Brun Saus.

 

Finhakk en liten løk og la den surre litt i smør/olje

Hell på ca 1 dl rødvin.

Reduser dette til ca 50%.

Avkjøl til ca 50 grader

Tilsett ønsket mengde pulver og vann.

Tilsett gjerne litt biter av selleri, gulrot og hvitløk under koking.

 

Husk: sausen kan godt være litt fyldig da noe veske trekker ut av steken.

Sausen smakes til med salt, pepper og rosmarin og siles før servering.

Du kan også mose grønnsakene i sausen godt med en blender.

 

Lammelåret kan også tilberedes på vanlig måte, helstekt med saus som ovenfor.

Serveres med poteter eller potetmos og friske grønnsaker.

 


Lam i dill

 

Tilberedning:

 

1 kg lammekjøtt (lår)

 

Skjær lammekjøttet i passe biter

Kok kjøttet i ca 1 liter vann i 1 time.

Avkjøl kraften litt.

Lag sausen av Kok & Kjøl Toro Hvit saus  

Tilsett kokekraften, gjerne med litt fløte i.

Tilsett hvitløk og hakket dill.

Smak til med salt og pepper.

Server rykende varm med kokte poteter.

 

 

Lammefrikasse’

 

Tilberedning:

 

Skjær kjøtt i passe biter og kok i ca 1 time.

Jevne kraften med Kok & Kjøl Toro Hvit saus (kraften må ikke være over 50 grader)

Smak til med salt og pepper.

Del gulrot, persillerot, selleri og purre i små terninger

Kokes i ca 8 minutter.

Serveres i sausen eller ved siden av.

 

Frosne erter gir en fin farge, men trenger kun et oppkok.

 

Samme metode kan også brukes til: Frikasse av høns, kalv, og svin.

 

Toro Kok og Kjøl Hvit saus er også fin å bruke til: kålstuing, gulrotstuing, blandet grønnsak stuing, løksaus, hvitvinsaus osv.

 

 

 

 

 

Handlekurv

Handlekurven er tom

Det er lett å handle hos oss!

  • Klikk på produkter øverst til venstre for å få opp produktkategoriene.
  • Du finner alle AllergiMat.no produktene i venstre meny. Du kan også finne produktene alfabetisk eller ved å søke
  • Dersom du handler for over 700 kr er frakten gratis!

Nyttige tips

Cornells Nøttesjokoladetoppetopper
For oppskrift, trykk HER