Cornells Knekkebrød med aprikos
Disse knekkebrødene er veldig gode og søte i smak og kan spises slik de er, eller server god ost og annet godt pålegg til. Oppskriften er fra www.cornells.noIngredienser
1 pose Cornells Alternativ, mel- og frøblanding, Grov (750 g)6 dl vann (fingervarmt)
1 dl olje
2 ts salt
100-150 gr tørket aprikos
Slik gjør du
- Bland ingrediensene godt sammen
- Tilsett finhakket aprikos, gjerne økologisk eller de gule kjøpt i matvarebutikker.
- La deigen svelle litt, men i blant er det lettere og kjevle ut med en gang.
- Tynne sprø knekkebrød deles deigen i 3 deler og form deigen til en firkant midt på stekebrettet med bakepapir under
- Tykkere knekkebrød kan deigen deles i 2 og steketiden bør være lavere og lengre steketid.
- Legg bakepapir over og rull deigen ut med en bakerulle
- Det er viktig at deigen får jevn tykkelse
- Fjern bakepapiret øverst og del forsiktig i jevne ruter ca. 16 stk. eller den størrelsen dere ønsker
- Ett brett stekes nederst i ovnen i 30-40 minutter ved 160-180. Ved flere brett kan det være smart å bytte om på brettene etter halv tid og steketiden blir lengre. Uten varmluft stekes knekkebrødene ved ca. 160- 180 i 40-60 min.
- Avpass steketid og temperatur til din ovn temperatur.
- Knekkebrødene skal være pent brune og gjennomstekt når de ferdige. Avkjøles på rist, vær sikker på at de er helt kalde før de legges i boks.
- Unngå oppbevaring sammen med ferske brødvarer. Knekkebrødene kan oppbevares i ca. 6 mnd.