Toro tips Kok og Kjøl
Braisert Lammeskank
Tilberedning:
Kok under lokk til skankene er møre - ca 2 1/2 time.
Ta lammeskankene ut av kraften og hold disse varme.
Kok inn kraften til ca halv mengde, smak til med provence urter, salt og pepper.
Jevn sausen med Kok & Kjøl Toro Brun Saus.
La dette koke i 1 minutt og server sammen med skankene.
Lag potemos etter anvisning på pakken og smak til med hvitløk, pepper, smør og salt.
Serveres med rotgrønnsaker i terninger.
NB!
Du kan også brune skankene før du koker disse i kraften.
Helstekt lammelår
Tilberedning:
Brun lammelåret i en stekepanne.
Stikk et steketermometer i steken og legg steken i sausen.
La det trekke til kjernetemperaturen er ca 65 grader.
Lag ca 1,5 l rødvinsaus av Kok & Kjøl Toro Brun Saus.
Finhakk en liten løk og la den surre litt i smør/olje
Hell på ca 1 dl rødvin.
Reduser dette til ca 50%.
Avkjøl til ca 50 grader
Tilsett ønsket mengde pulver og vann.
Tilsett gjerne litt biter av selleri, gulrot og hvitløk under koking.
Husk: sausen kan godt være litt fyldig da noe veske trekker ut av steken.
Sausen smakes til med salt, pepper og rosmarin og siles før servering.
Du kan også mose grønnsakene i sausen godt med en blender.
Lammelåret kan også tilberedes på vanlig måte, helstekt med saus som ovenfor.
Serveres med poteter eller potetmos og friske grønnsaker.