Black Magic sjokoladekake
Ingredienser
250 gram smør250 gram mørk sukkerfri sjokolade (Tagatose)
1 dl kaffe
1 ts vaniljepulver
150 g Sukrin
4 egg
Slik gjør du
- Smelt smør og kokesjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og Sukrin til eggedosis, og bland sammen med sjokoladen. Hell deigen i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 1 time. Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel. Avkjøle kaken i formen, og gjerne i kjøleskapet til dagen etter. Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten på kaken med en skarp kniv, ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og nyt den! Om ønskelige kan man legge et lag med sjokoladekrem på toppen, litt tynt lag av smeltet kokesjokolade og smør. Vil du ha en større kake, kan du doble porsjonen og steke kaken i en rund form som er 24-26 cm i diameter. Merk at du da må øke steketiden en god del, til ca 2 timer.
- Kaken er holdbar i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert.
- Næringsinnhold per 100 gram
- Energi: 325 kcal • protein: 4,5 • karbohydrat: 3,7 • fett: 32,0 • fiber: 2,0

