Eplekake Lavprotein
Ingredienser
125 g margarin90 g sukker
Ca 6 ss vann
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker (valgfritt)
225 g PKU-mel
3-5 epler helst faste og syrlige
6-8 ss eplemos, sukker og kanel
Slik gjør du
- Rør sammen margarin og sukker til det blir hvitt og skummende.
- Rør inn vannet og sikt over resten av ingrediensene.
- La deigen stå kaldt i minst 1 time, eller godt pakket inn i plast over natten.
- Skrell eplene, fjern kjernene og kutt opp i tynne skiver.
- Klem deigen ut i en ildfast forn, helst rund, og la deigen gå litt oppover kantene.
- Spar litt av deigen. Smør bunnen med eplemos.
- Dekk mosen med epleskivene og strø over sukker og kanel.
- Av resten av deigen lager du ett gitter eller ett annet mønster over fyllet.
- Stekes på 190 grader i ca 30-40 minutter.