Marmorkake Lavprotein
Næringsinnhold per stykk ved 16 stykk: 1 g protein. 3,5 mg phenylalaninIngredienser
75 g melmiks20 g eggerstatning (2ss)
80 ml vann
30 g maisolje (3ss)
5 g bakepulver
160 ml vann
100 g melis
5 g karamell (1 bs)
1 ss vaniljesukker
4-6 sukker
Slik gjør du
- Ha eggerstatningen i en skål og rør kraftigmens du tilsetter vannet.
- Røren skal være skummende.
- Tilsett sukker, melmiks, bakepulver og olje mens du pisker.
- Rør alt sammen til deigen er jevn.
- Del deigen i to like deler. Tilsett karamell i den ene og vaniljesukker i den andre. Ha deigene skiftevis i en smurt form, litt av den ene og litt av den andre slik at kaken blir marmorert.
- Stekes i 60-75 minutter på 180 grader.
- Stikk en strikkepinne i kaken for å sjekke om den er ferdigstekt.
- Dersom det henger deig igjen på pinnen må den stekes litt til.