Pølsebrød
Oppskriften er lagt ut med tillatelse fra www.allergikost.comca. 15-20 stk.
Ingredienser
4 1/2 dl lunkent vann50 g. gjær
2 ss FiberHusk
1 ss sukker
100 g margarin
500 g MixWell lyst basismel
1 ss Ballastomax hvetefiber
Egg til pensling
Sesamfrø til å strø på toppen
Slik gjør du
- Smuldre margarinen i melet.
- Tilsett sukker og hvetefiber.
- Løs opp gjæren i 1 dl av vannet.
- Bland resten av vannet med HUSK. La denne blandingen stå et par minutter.
- Hell begge væskeblandinger i melblandingene.
- Deigen røres godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin.
- Deigen heves under et kjøkkenhåndkle i ca 1 time.
- Deigen formes til pølsebrød.
- La pølsebrødene heve på bakeplate med bakepepir i ca. 15 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg og strø eventuelt sesamfrø over.
- Stekes i ovnen ved 250°C i ca. 12 minutter.