Matglede 2011 Sandefjord
Fredag 21.oktober og lørdag 22.oktober 2011, arrangeres for femte gang, Norges største glutenfrie Matglede messe, denne gang på ærverdige Rica Park Hotel i Sandefjord.
Messen er et samarbeid mellom AllergiMat.no og NCFU
(Norsk cøliakiforenings ungdomsorganisasjon.)
Det kommer også denne gangen til å bli barneaktiviteter begge dagene med aktivitører fra NCFU. Det koster kr 50,- pr. person (barn under 3 år er gratis) for å komme inn på messen, da er alt som skjer av aktiviteter, foredrag og barneaktiviteter inkludert. Det er ingen påmelding til våre foredrag, det er båre å møte opp og være med på foredragene.
Foredrag
Også i år blir det foredragsholdere som skal informere og foredra våre besøkende med hva som skjer i den glutenfrie verden.
Fredag 21.10.2011
Foredrag: Grønne sal
Kl. 13.00 – 18.00 Messens åpningstid
Kl. 14.00 – 14.30 ”Glutenfri mat i skolen” v/ Synne Rødø
Kl. 15.30 – 16.00 ”Ung med Cøliaki” Hvem er NCFU ?
v/Ane Sørstrand Sætren
Kl.16.45 – 17.15 ”Cøliaki i samfunnet 2011” v/Vegard Jensrud
Kl. 18.00 – 19.30 ”Ikke bland dokter’n borti helsa di”
v/Dr. Magnar Kleiven
(Fordraget foregår i Parksalen.)
Lørdag 22.10.2011
Foredrag: Grønne sal
Kl. 10.00 – 16.00 Messens åpningstid
Kl. 10.30 – 11.00 ”Er krydder glutenfritt”?
v/fagsjef i Rieber Foodservice (Toro)
Steinar Voreland
Kl. 12.00 – 12.30 ”Nye merkeregler og betegnelser for
glutenfrie produkter fra 1.1.2012
v/fagsjef Ernæring i Toro Åsta Otteren Ellingsen
Kl. 13.00 – 13.30 ”Lavkarbo og Cøliaki, hvordan kombinere dette.
v/kostholdsveileder Birthe Storaker
Kl. 14.15 – 14.50 Matinspirator Anne Wang-Nilsen – Inspirasjon og
smaksopplevelser.
(Spesielt rettet mot barn og unge.)
Under alle fordrag, unntatt lørdag 14.15-14.50 blir det organiserte aktiviteter for barn. Vi anbefaler at barn og unge er med på fordraget til Anne Wang-Nilsen.
Film/informasjon om ungdomsarbeid i Norsk Cøliakiforening vil vises på NCFU stand under hele messen.
Det tas forbehold om endringer i programmet.
Utstillere og salg av varer
Under messen kommer det til å bli god anledning til å handle glutenfritt med seg hjem, her er noen av utstillere som er påmeldt til nå:
Allergimat.no
Vi har med oss spennende nyheter bl.a fra Spanske Proceli og Italienske Schär, vi har pitabrød, flere bøker om glutenfri og lavkarbo mat, utrolig gode lavkarboprodukter som er glutenfrie og uten hvetestivelse. Knalltilbud på alle varer, du gjør en god handel hos oss på messen. Vi har også med første produksjon av julebakst fra flere spennende produsenter. Vi tar med oss flere produkter fra Dampbageriet i Kristiansand, er det noe spesielt du ønsker fra Dampen? Ta kontakt med oss, så ordner vi det... SISTE NYTT: Vi får nå "miracle noodle" (nudler ) til messen, uten gluten, soya, egg og er også lavkarbo.
Vi har med betalingsterminal til messen.
Allergikokken
Hilde Brenne Rugaas har med seg ”Hildes sjokoladekake”, denne kaken er uten gluten, melk og egg. Knallgod kake, ikke gå glipp av den...
Alternativ Mat
Alternativ mat kommer med mange gode varer til messen. Blant produktene finner dere Orgran og Lovemore,
Vi har med betalingsterminal til messen.
Brisk Bakeri
Baker brød og pizzabunner, har med seg flere gode nyheter. Har også noen utrolig gode smørbrødkjeks. Har med seg MixWell mel i alle varianter, julebakst og skikkelig god snacks til gode priser.
Vi har med betalingsterminal til messen
Cornell
Elin Cornell har laget sine egne gode melblandinger, Elin demonstrer selv og deler ut smaksprøver.
Finax
Melblandinger, kjeks og pasta, Representerer også Engers lefsefabrikk på messen, kommer med lomper, lefser, tortillalaefser og tykklefse. Nyheter fra Crazy Bakers er også med, samt pastaretter fra Arnaboldi.
Fria brød
Fria (Frosne bakevarer) Kommer fra Sverige med et stort utvalg smaksprøver.
Fønix håntverksbakeri
Baker masse gode bakevarer, bl.a supergode lefser, lomper og mye mer. Har også med den første julebaksten. Gled dere...
Vi har med betalingsterminal til messen.
Garbo Food
Hvem har ikke hørt om Svenske Garbo? Vår trofaste messeustiller Mats fra Garbo har med mange typer glutenfrie brød, mange er også naturlig glutenfrie. Han har også med seg halvstekte brød som blir som ferske når de er stekt. Ikke gå glipp av disse brødene. Supre messtilbud som du KUN får på messen...
Jonassen & Co
Kommer med alt du kan tenke deg fra bl.a Semper, Finax, Glutano, Pandea, Barkat, Crazy Bakers, Risenta, Veldig god te og lakris mm. Gode messetilbud og 10 kroners tilbud....
Vi har med betalingsterminal til messen
Kolibri forlag
Kommer med sine allergi kokebøker, bl.a "Glutenfri mat - godt & sundt - småretter og middag, har også andre kokebøker om allergi.
Vi har med betalingsterminal til messen
Liv H. Wiborg
Hun skal gi ut kokeboken "Glædelig jul uten melk og gluten" hvor det er juleoppskrifter uten melk og uten mel. I samarbeide med Storaas Gjestegaard i Jondalen ved Kongsberg (storaas.no), planlegges det matlagningskurs basert på boken før jul. Kommer for å introdusere boken på messen.
Mällby Lantgård
Kommer fra Sverige med diverse økologiske glutenfrie produkter som marengs med ulike smaker som naturell, sjokolade og tyttebær. Skorper med ulika smaker som kardemomme, sjokolade, kanel, ingefær, krydder. Knekkebrød av surdeig av bokhvete, Surdeigsbrød på surdeig av bokhvete, Fruktbrød, Energibiter (variant av minibars) Alt er kravgodkjent økologisk og naturlig fritt fra gluten, hvetestivelse, melk og soya. Det brukes ingen belgvekster og det brukes ingen nøtter i lokalene. Sjokladene lager de selv. Det anvendes egg fra gårdens økologiske produksjon der eggeplommene brukes til skorper og eggehvitene til marengs.
Schär
Mange svært gode produkter, alle er uten hvetestivelse og er gode på smak. Har med seg flere gode nyheter, bl.a Foccacia og mørk brødmiks.
Semper
Velkjente Semper med hele sitt produktspekter, har også med seg sine gode ferdige frosne brødvarer. Hils på Sempers egen baker, Josef. Semper har også med egen kokk, Ståle Herje som lager gode varmretter. Semper kommer med spennende nyheter til messen.
Skumpinner
Nytt produkt i Norge i september 2011, laget av 100% naturlige råvarer som bokhvete, mais, hirse og ris. Skumpinner er et spennende alternativ for cøliakere. For mer info se www.skumpinner.no
Vi har med betalingsterminal til messen.
Toro
Kommer også i år med sine topp produkter, kom og smak. Stiller med egen kokk på standen, fagsjef i Rieber, Steinar Voreland.
Sunt & godt
Har brød og småbrød (noen er helt uten melk og hvetestivelse), er virkelig gode på smak. (kommer bare fredag)
Vestfold fugl
Dette er et velrennomert firma med kvalitetsprodukter fra kylling og kalkun. De har som demo med gårdskyllingbryst som bakes i ovnen med timian og sitron. Garnityr til dette blir selleri-og gulrotkrem med løksmør: De kan også friste med strimlet lårkjøtt av kylling.
NCF
Skal ha informasjonsstand og arrangerer landsmøte på hotellet samme helgen.
NCFU
Er vår medarrangør og skal ha informasjonsstand med film og bildefremvisning, arrangere barneleker, ha TV-kokken, ha konkurranser, underholdning og organisasjonsseminar for tillitsvalgte i NCFU.
Betaling hos utstillere som selger sine varer fra stand
Husk å ta med kontanter i tilfelle du ønsker å handle. Følgende utstillere har foreløpig meldt at de har med betalingsterminal: Allergimat.no, Alternativ Mat, Brisk bakeri, Fønix Håndtverksbakeri, Jonassen & Co, Kolibri forlag, Skumpinner, så her kan du betale både med kort og kontant. De øvrige utstillere tar kun kontant betaling.
Transport
Til Sandefjord flyr Widerøe fra Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø. Det kan lønne seg å sjekke priser og bestille raskt om du vet at du skal til Sandefjord. Det går busser i kø både til og fra Oslo med bare kort tid mellom avgangene begge veier, prisene er veldig forskjellig, men sjekk nettet for mer info. NSB har tog som går med jevne mellomrom fra Oslo og nedover.
Om hotellet og priser
Rica Park Hotell Sandefjord er et erverdig og kjent hotell bygget i 1959, det bærer preg av høy standard og god kvalitet, her har vi fått gunstige priser på overnatting. Vi anbefaler at dere som ønsker det, bestiller rom så fort som mulig.
Ønskes overnatting, ber vi dere ta kontakt med hotellet direkte på telefon 33 44 74 00, eller e.mail rica.park.hotel.sandefjord@rica.no. Husk å oppgi kode ”7997427” for å få riktige priser.
Rom m/frokost:
Enkeltrom 945,- pr. rom
Dobbeltrom 1096,- pr. rom
Vi kan love dere en opplevelse utenom det vanlige. Det kommer også denne gangen til å bli barneaktiviteter begge dagene med erfarne aktivitører
For spørsmål og informasjon, ta kontakt med Arild på arild@allergimat.no
Med vennlig hilsen
for MATGLEDE 2011
Arild Mulstad Syvertsen,
AllergiMat.no